Huub Actueel

Politiek gezien is er na dertig jaar bitter weinig veranderd voor de branche. Huub van den Brink heeft het allemaal meegemaakt. ‘Wij zijn zo’n dertig jaar verder en nog altijd worden we gedoogd en niet gelegaliseerd. Je mag geen soft drugs inkopen, niet opslaan, niet verwerken. Maar het bestaat allemaal wel! Ik wil eerlijk en open werken, dus dat doe ik. Ik wil verantwoord ondernemen en kwaliteitsproducten leveren, ook dat doe ik.

Het contact met de overheid is uitstekend. Ik ben en voel me verantwoordelijk voor het personeel, voor de goede naam van mijn twee zaken, betaal belasting. Weliswaar zijn we toegelaten middels het ‘opportuniteitsbeginsel’, veel landen willen wiet niet legaliseren. Het duurt weer acht jaar voor er over gesproken gaat worden. Thuis wiet kweken voor eigen gebruik is toegestaan, mits in een kleine hoeveelheid’.

Huub van den Brink maakt deel uit van brancheorganisaties, heeft regelmatig overleg met collega’s; hij ‘kijkt, bestudeert en proeft’ de producten en weet wie er levert, zodat hij veilig en verantwoord bezig is.